WSP förlänger partnerskapet med  Ingenjörer utan gränser

WSP och Ingenjörer utan gränser har samarbetat under ett flertal år. Nu förlänger WSP avtalet ytterligare med minst två år. WSP kommer att stödja Ingenjörer utan gränser såväl finansiellt som med kompetens.

"Vi är väldigt glada att WSP vill fortsätta som partner. Den stora kompetens som WSPs personal besitter kan komma till stort nytta för oss framför allt i våra internationella projekt. Här är det fråga om lösningar för att skapa bra vatten och sanitetsförhållanden och enkla men hållbara energilösningar", säger Caroline Bastholm, generalsekreterare för Ingenjörer utan gränser.

Utöver samverkan kring och bidrag till internationella projekt kommer partnerskapet även att omfatta gemensamma seminarier och arbete med att hjälpa nyanlända till Sverige att hitta jobb, ett arbete som går under rubriken Engineer to Engineer.

"Vi tar ansvar för framtiden genom att bidra med vår kunskap. Ingenjörer utan gränser ger oss en plattform som passar oss bra för att kunna göra just det. Vi är glada och stolta att fortsatt bidra i deras viktiga arbete världen över", säger Sofia Nyholm, som ansvarar för WSPs samhällsengagemang.

Kontakterpersoner för denna information är:
Jan Byfors, Ordförande Ingenjörer utan gränser jan.byfors@ewb-swe.org